Van marketeer tot kunstenaar

foto-wendy-van-hoek-graat-3

Mijn naam is Wendy van Hoek-Graat. Ik ben marketeer en beeldend kunstenares. Na mijn studie bedrijfseconomie met afstudeerrichting marketing, heb ik twaalf jaar gewerkt in de marketing bij bedrijven als Organon, Philips en CZ. Tijdens mijn baan bij CZ heb ik de kunstacademie gedaan en in 2012 heb ik mijn hart gevolgd. Ik ben gestopt met mijn baan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Nu gebruik ik deze ervaring om zelfstandig ondernemers en bedrijven te adviseren op gebied van marketing.

Expositie in Bologna

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en maak ik abstracte kunstwerken. Mijn schilderijen zijn krachtig, vol passie en met felle heldere kleuren geschilderd. Mijn schilderijen maak ik met acrylverf, pasta’s, zand en vloeipapier en vaak met palet mes of met de bonuskaart van de Albert Heijn. Ik heb geëxposeerd bij o.a. Right Management, de rechtbank van Breda en golfbaan Bergvliet. Het meest bijzondere was de expositie in Galeria de Marchi in Bologna in april 2014. Mijn werk staat in een prachtige catalogus en ik heb er een aanmoedigingsprijs mogen ontvangen voor veelbelovend werk. Daar doe je het toch voor.

Werk in opdracht

Op dit moment maak ik veel werk in opdracht. Ik kom bij mensen thuis om op basis van het interieur een schilderij in opdracht te maken. De wensen en voorkeuren (grootte, kleur, materiaalgebruik) worden besproken. Zonder daarbij mijn eigen stijl uit het oog te verliezen, maak ik een schilderij dat past bij de wensen van de klant. Daarnaast geef ik professionele teambuilding schilder workshops voor bedrijven en particulieren om bijvoorbeeld in groepen een kunstwerk te maken. In Breda en omgeving maar ook op locatie.

Samenwerken?

Toch blijf ik marketeer, en ben ik steeds op zoek naar nieuwe dingen om mijn kunst onder de aandacht te brengen. Zo exposeer ik bij leuke bedrijven en geef ik workshops op inspirerende plaatsen. Ik werk samen met leuke ondernemingen. We delen elkaars berichten op Social Media. Zo helpen we elkaar. Daarnaast vind ik het leuk om de ervaring die ik heb in marketing te delen met anderen en andere ondernemers te adviseren op gebied van marketing. Je kunt me dus ook inhuren voor marketingadvies of een marketingopdracht. Wil je meer weten? Of heb je ook een leuk idee om samen op te pakken? Laat het me weten. Ik vind het leuk als je contact opneemt of me volgt.

Er volgen er meer…

Dit is mijn eerste blog. Ik ben van plan met enige regelmaat te schrijven over wat op mijn pad komt in de wereld van de kunst. Nu gaat het blog over mijzelf maar een volgende keer over hoe maak je nou een schilderij, wat doet kleur met je interieur of waar kan je je inspiratie vandaan halen. Vind je het leuk om me te volgen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de homepage of je kan me liken, volgen of linken: