Schilderen met je collega’s?

Schilderen? Dat kan ik niet, ik ben niet creatief. Dat hoor ik vaak. Toch is het heel leuk om een keer totaal iets totaal anders te doen met je collega’s dan je gewend bent. Afgelopen vrijdag ging ik aan de slag met een groep collega’s van Samenwerkende Tandartsen Oudenbosch. Nou hun verwachtingen zijn overtroffen! Ze hebben een prachtig kunstwerk gemaakt.

Glimlach
De collega’s hadden een personeelsuitje en kozen ervoor om een workshop schilderen te volgen bij Wendy Graat. De groep wist nog niet wat ze gingen doen. Er werd al gekscherend gezegd dat ze zeker een naakt moesten gaan schilderen! Dat werd het dus net niet. Met de organisatrice had ik al afgesproken dat ze een groot drieluik zouden gaan maken wat de wachtruimte van de praktijk zou op vrolijken. Ter voorbereiding heb ik een prachtige glimlach met tanden op drie doeken geschetst.

Als een speer
Na een theetje, sapje en een taartje in de serre bij Dickens en Jones in Breda ging de groep aan de slag. Als een speer gingen ze van start met verf, kwast en spatels. Maar ook de meegebrachte spullen uit de tandartsenpraktijk werden gebruikt om mee te schilderen: wattenstaafjes, opzetstukjes, borsteltjes, luchtbuisjes. Dit keer werden er geen patiënten mee behandeld maar werd er een kunstwerk van en mee gemaakt.

Popart
De drie groepen maakten ieder afzonderlijk een deel van het drieluik. Deel één is een stoer popart doek geworden met dik opgezette verf in de contrasterende kleuren blauw en oranje, de lippen zwart omrand. Deel twee van het kunstwerk heeft een collage van glimlachende dames en mooie rode lippen. Het is versierd met tandartsproducten. Het laatste doek heeft als finishing touch rode stipjes opgezet met de hulpstukken uit de praktijk.

Kortom, een erg geslaagde middag en een erg geslaagd resultaat:

workshop schilderen Wendy Graat IMG_868 workshop schilderen Wendy Graat IMG_874 1 workshop schilderen Wendy Graat IMG_874 2

Als je ook interesse hebt in een workshop schilderen, lees dan hier meer informatie. En meer foto’s van het uitje zijn te zien op de pagina workshop drieluik.