Kunstwerk met een herinnering…

Ben jij op zoek naar een persoonlijk kunstwerk op maat? Op basis van jouw wensen wordt er een schilderij gemaakt. Het is ontzettend leuk om mensen blij te maken met een uniek schilderij, speciaal op maat gemaakt! Een schilderij waar iemand (of een gezin, een stel) zelf een speciale herinnering aan heeft. Mensen geven mij de inspiratie voor een schilderij wat ik vervolgens voor hen maak. Ieder kunstwerk is uniek en vertelt een persoonlijk verhaal.

Kunstwerk gezocht
Vaak hoor ik van mensen dat ze een kunstwerk zoeken maar ze kunnen net niet vinden wat ze mooi vinden (of als het om een stel gaat, wat ze allebei mooi vinden). Ze hebben vaak wel een idee van de kleuren en waar het moet komen te hangen, zijn al een keer in een galerie gaan kijken maar ze hebben nog steeds niets gevonden wat naar hun zin is. Heel begrijpelijk, want over smaak valt niet te twisten en een kunstwerk hangt er meestal voor een langere tijd dus het moet wel naar je zin zijn.

Persoonlijke kunst
Als ik mensen spreek, zijn ze al een tijdje op zoek. Ze hebben mijn werk gezien en het spreekt ze aan. De kleuren, vaak in rood, en de stijl van schilderen maken dat mijn schilderijen kracht uitstralen. Dat vind je mooi, of juist niet, en dat mag want over smaak valt niet te twisten. Maar eigenlijk maakt dat bij mijn schilderijen niet heel veel uit. Het gaat namelijk om het persoonlijke verhaal dat het kunstwerk vertelt. En dat is veel meer waard, of je als toeschouwer het kunstwerk mooi vindt of niet.

Persoonlijke aanpak
Toch zijn mijn klanten altijd blij met een schilderij dat ik voor ze heb gemaakt. Ik denk dat het mijn aanpak is maar ook het eindresultaat: namelijk een op maat gemaakt persoonlijk schilderij. Daarvoor kom ik eerst bij mensen thuis. Ik kijk naar het interieur, de kleuren, de woonstijl, is het strak of juist niet, welke kleuren worden gebruikt, hoe ziet de muur er uit waar het schilderij zou moeten komen. Vervolgens vraag ik naar de wensen van iemand. We bespreken de afmetingen van het schilderij. Er wordt een keuze gemaakt in stijl van schilderij dat ik al in mijn portefeuille heb. Dat werkt prettig omdat je dan kan aangeven of je iets mooi vindt of juist niet. En gaandeweg het gesprek kom ik vaak op ideeën die gevoed zijn door het gesprek.

Persoonlijk schilderij
Dit kunstwerk is geschilderd ter nagedachtenis aan opa en oma die niet meer leven maar die altijd in Rotterdam hebben gewoond. Het formaat en de kleuren van het kunstwerk (saliegroen, oranje, beetje rood) en het formaat zijn afgestemd op de kleuren in de woonkamer en de smaak van de bewoners. Wat je daadwerkelijk ziet is een abstracte weergave van de Kralingse Plas en het Kralingse Bos met de skyline van Rotterdam op de achtergrond. Het kunstwerk vertelt het persoonlijke verhaal van deze familie: een uniek schilderij!

En dat is wat ik het liefste doe: mensen blij maken met een persoonlijke kunstwerk op maat!

wendy-graat-2016-abstract-70x130-kralingse-plas-nature-natuur-schilderij-groen-oranje

Heb je interesse in een kunstwerk op maat? neem dan een kijkje bij de andere klanten of neem contact op.