Nieuws

Nieuws over Wendy Graat

Wendy Graat op Business Coach Breda
16 maart 2015

 

Van marketeer tot kunstenaar
business coach bredaMijn naam is Wendy van Hoek-Graat. Ik ben marketeer en beeldend kunstenares. Na mijn studie bedrijfseconomie met afstudeerrichting marketing, heb ik twaalf jaar gewerkt in de marketing bij bedrijven als Organon, Philips en CZ. Tijdens mijn baan bij CZ heb ik de kunstacademie gedaan en in 2012 heb ik mijn hart gevolgd: Ik ben gestopt met mijn baan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Hans van Agt van Business Coach Breda heeft mij daarbij gecoacht en het zetje gegeven wat ik nodig had. lees meer

Prijsuitreiking Kandidaten Right management
30 september 2014

Op de kandidatenborrel van Right Management afgelopen juni hebben twee kandidaten een prijs gewonnen: een schilderij van Wendy Graat dat live geschilderd is op de kandidatenborrel. De gelukkige kandidaten waren vandaag aanwezig op kantoor bij Right Management om hun prijs in ontvangst te nemen. Dankjewel voor het maken van de foto’s Frans Verkooijen! De foto’s van de schilderijen (titel Verwondering) staan in de fotogalerie
Wendy Graat bij Right Management Prijsuitreiking 3 300Wendy Graat bij Right Management Prijsuitreiking 4 300
Wendy Graat abstract 20x20 acryl verwondering I.
Wendy Graat abstract 20x20 acryl verwondering II

————————————————————————————————————————————–

www.trevisan-internationalart.com
13 mei 2014:

Vermeld op:

http://www.trevisan-international-art.com/artists.html


op site van trevisan

My way of painting is powerful, full of passion and with warm and flaming colours. The dynamic combination of colours and depth gives an energetic radiation to the works: they sparkle. To the viewer it seems that a part of the painting goes beyond the painting. It is left to the imagination of the observer what he/she will see. Using paint, paper, fabric on canvas, and brushing with spatula, brush, pallet knife or even a credit card, gives my paintings an abstract language.
————————————————————————————————————————————–

Award winning
12 April 2014

Wendy Graat Little Treasures bologna Trevisan International Art 3

 

————————————————————————————————————————————–

BN de Stem
14 februari 2014

Kennis van zaken

Door Nicole Roelands
Naam bedrijf: Julijn
Wat: Unieke kinderkamerkunst
Wie: Wendy van Hoek-Graat
Waar: Breda
Site: www.julijn.nl & www.wendygraat.nl

Aaibare kunst
Normaliter is het uit den boze om kunst aan te raken in een atelier. Maar dat is wel anders bij Kunstenares Wendy van Hoek-Graat (39). “Bij mij wil je het juist aanraken. Je voelt de verschillende lagen verf, stofjes of zelfs zand.” Het is dan ook een verrijking om de energieke schilderijen aan te kunnen raken, aldus de kunstenares.

Een aantal maanden geleden is de kunstenares een eigen webshop gestart waar ze de kinderkamer schilderijen verkoopt. “Na jaren in de marketing te hebben gewerkt durfde ik eindelijk de stap te nemen om mijn droom achterna te jagen.” Van kinds af aan tekende en schilderde Van Hoek-Graat al graag. “De meeste kinderen gingen naar balletles of voetbaltraining maar ik ging naar de tekenschool.” Toch studeerde ze in het jaar 2000 af als bedrijfseconoom. “Ik heb jaren gewerkt als marketeer bij bedrijven als Philips en CZ. Dat vond ik erg leuk maar mijn hart ligt bij de kunst. Bij iedere loopbaantest kwam mijn creatieve kant weer naar boven.”

Van Hoek-Graat heeft in 2009 de kunstacademie afgerond en ze is in 2012 voor zichzelf begonnen. “Ik kon voor de kamer van mijn dochter niet echt een leuk schilderij vinden dus toen ben ik het zelf maar gaan maken. Ik heb stof gehaald en ben daar op gaan schilderen.” De schilderijen kun je dus zien maar ook zeker voelen. “Je moet onderscheidend zijn in deze tijd en Breda heeft zo’n goede stoffenmarkt. Ik hoef niet ver van huis voor mijn materialen.”

Voor iedere kinderkamer heeft de kunstenares wel een idee. Een schilderij op maat maken  vindt ze dan ook het leukste. “Als iemand een eigen stof of verhaal heeft, kan ik daar ook aan meedenken. Dan wordt het een persoonlijk schilderij.”

In april zijn haar abstracte kunstwerken te bewonderen op een galerie in Bologna. Hier exposeert Van Hoek-Graat samen met tientallen buitenlandse kunstenaars. “Dat is super toch? Daar doe je het voor. Ik schilder in eerste instantie om energie uit mijn werk te halen, maar mijn doel is natuurlijk om anderen te bereiken.”

————————————————————————————————————————————-

Wij maken Breda
20 januari 2014

wendy graat op wij maken breda

lees verder op de site van www.wijmakenbreda.nl

wij maken breda 318