Klanten Wendy Graat

Schilderij in opdracht

Denkt u er over na om een kunstwerk aan te schaffen maar twijfelt u over de kleur of het formaat? Of kunt u niet het juiste schilderij vinden? Wendy Graat maakt schilderijen in opdracht. Ze geeft advies over wat voor soort kunstwerk bij u zou passen. Dat advies is gebaseerd op uw wensen en uw smaak van schildstijl. Daarnaast is het advies gebaseerd op de interieurstijl en kleuren van uw (woon)kamer waar het schilderij komt te hangen. Op basis van het advies wordt een uniek schilderij op maat gemaakt in de kleuren en formaten die u wenst. Zie hieronder tevreden klanten van Wendy Graat:

Het schilderij van Leon

schilderij-rood-oranje

Schilderij rood oranje

Leon is op zoek naar een schilderij dat lijkt op het schilderij ‘Wind in de zeilen‘. Leon wil het graag in andere kleuren en in een formaat dat goed bij de ruimte van de TV hoek past. Als je aan de zijkant staat van het schilderij ziet het er weer heel anders uit dan als je er recht voor staat. Dit komt door de repen stof die verwerkt zijn in het schilderij. Het schilderij van Leon is intenser geworden dan ‘Wind in de Zeilen’ en past perfect bij de interieurstijl en kleuren van de woonkamer van Leon en Yvonne. Een kunstwerk op maat!

 

 Het schilderij van Yvonne

Wendy Graat abstract 2015 acryl 90x140 Leon Yvonne schilderij rood oranje turquoise 300Yvonne is de vrouw van Leon. Zij is weer heel erg enthousiast over het schilderij ‘Kracht I‘. Dat is een krachtig schilderij met rood, donkerrood en turquoise blauw. Het komt van binnen uit en straalt echt kracht uit. Yvonne zou graag een horizontaal formaat hebben in plaats van het vierkante schilderij ‘Kracht I’. Want haar schilderij komt boven de bank te hangen. De muur waar het schilderij komt te hangen, leent zich voor een groot kunstwerk. De kleuren in de woonkamer zijn bruin, taupe, warmrood en ijsblauw. Yvonne houd van de kleuren rood en oranje en de schilderstijl van het schilderij Kracht I. Alle wensen van Yvonne in combinatie met de interieurstijl en kleuren worden vertaald naar een groot krachtig kunstwerk in prachtige rode en oranje kleuren. Bovendien past het kunstwerk ook bij de kleuren van het bovenstaande kunstwerk van Leon. Ook al is de stijl heel anders, door de kleurencombinatie past het weer heel erg goed bij elkaar.

De reactie van Yvonne op linkedin: Wendy is een aanrader!

Abstract schilderij van ‘Het Geluk’

het-geluk

Een abstracte weergave van ‘Het Geluk’. Dit schilderij vertegenwoordigt de gezinsleden van de familie. De namen van de gezinsleden hebben een betekenis. Deze betekenis is vertaald in het schilderij. Zo zie je bijvoorbeeld de streken van de bloemblaadjes op de achtergrond, wat staat voor Madelief. Daaroverheen vormen de met rood opgebrachte cirkels de kroon van een Rein. De spetters met goudverf staan voor een schitterend volk. Er zitten nog een paar van dit soort betekenissen in het schilderij maar die verklap ik niet. Het is het persoonlijke verhaal van de familie. Dit schilderij met rood, oranje en turquoise blauw staat voor ‘Het Geluk’. Heeft u ook interesse in een uniek persoonlijk schilderij op maat, neem dan contact op.

Abstract schilderij van Ibiza – Es Vedra

Wendy Graat abstract 60x80 acryl Es Vedra I schilderij rood oranje  Wendy Graat abstract 60x80 acryl Es Vedra II schilderij rood oranje

Op vakantie naar Ibiza, mooie herinneringen aan dit Eiland, houden van rood, oranje, warme kleuren. Eilandje Es Vedra voor de kust. Een nieuw huis. Kunst aan de muur. Wat voor schilderij komt er boven de bank? Wendy Graat vertaalde de persoonlijke herinneringen naar een abstract schilderij van Es Vedra in de kleuren rood, oranje met een vleugje turquoise blauw. En mooi dat het geworden is. Vooral het persoonlijke verhaal wat achter het schilderij zit en de herinneringen op roepen iedere keer als ze er naar kijken: Es Vedra op Ibiza.

Abstract realistisch schilderij in opdracht: het universum

het-universum

Het universum

Deze warme enthousiaste mensen zochten een schilderij voor hun nieuwe woonkamer. Ze kwamen helemaal uit Friesland naar Breda bij mij. Ik heb samen met hen meegedacht wat voor schilderij zou passen bij hen en hun woonkamer. De kleuren in huis waren natuurtinten: bruin, houtskleur, wit, roomkleur.

De woonkamer was net opnieuw behangen. Resten van het behang zijn gebruikt in het schilderij. De muur op de schouw had de kleur taupe. Deze verf is ook gebruikt in het schilderij. Deze klant heeft een studie gemaakt van de foto’s die de hubble van het universum maakt. Dat onderwerp leende zich heel goed voor het maken van een schilderij. De planeet staat voor energie, sprankelend, bruisend, wat goed past bij de klant als persoon. In het kunstwerk vormen de ronde oranje rode vormen de beweging en als finishing touch de sterren in het heelal.

Het leuke van de manier hoe ik mijn werk aanpak, is dat ik de wensen en de interesses van de klant omzet in een persoonlijk kunstwerk op maat. Het behang, de taupe kleur verf, het onderwerp de planeet, de kleuren rood en oranje heb ik samengebracht tot een kunstwerk op maat, persoonlijk voor deze  klanten. Zo is hun schilderij uniek, speciaal voor hun gemaakt.

Abstract schilderij in opdracht: Aruba I en IIWendy Graat abstract 2013 acryl 80x80cm Christel en Jolan 1 IMG_0062Wendy Graat abstract 2013 acryl 80x80 cm Christel en Jolan 2

Deze familie heeft mij gevraagd om voor de woonkamer in hun nieuwe huis een kunstwerk te ontwerpen. Zij hebben een nieuw huis met een landelijke uitstraling en veel natuurtinten in huis. Ook hebben zij jaren in Aruba gewoond waar ze fijne herinneringen aan hebben. Ze hadden daarvoor verschillende foto’s aangeleverd.

Wendy Graat heeft voor hen een interieur advies op maat gemaakt (formaat, kleurstijl, schilderstijl). Op basis van het interieur advies is hun persoonlijke verhaal een tweeluik van 80x80cm met een abstracte weergave van de pier en het strand op Aruba. De schilderijen zijn geschilderd in kleuren die bij woonkamer passen en in de schilderstijl van hun keuze. In de schilderijen is zand en jute gebruikt. Gebaseerd op de foto van de pier die als uitgangspunt gold met strand, zee en rotsen.

Deze familie is laaiend enthousiast over de schilderijen. Dit is wat hun zoontje er van zei toen hij uit school kwam: “mama ik vind de schilderijen echt heel mooi! Ik zie de Zee!”. Ze zijn erg tevreden met het resultaat, vooral omdat het hun kunstwerk is wat hun persoonlijke verhaal vertelt. En dat is precies waar Wendy Graat voor staat: persoonlijke kunst op maat.